NISKOWĘGLOWODANOWE FIT ŁAZANKI
Łazanki to zdecydowanie smak który kojarzę z czasami kiedy pół dnia chodziło się z buzią umorusaną jagodzianką, wycierało "rajstuzy" na kolanach i oglądało Gumisie na jedynce. Teraz na jedynce nie oglądam już nic ;P, a rajtuzy zmieniam zimą na rajstopy. Były to czasy beztroski i jedząc łazanki trochę do nich wracam. Jako że wersja oryginalna jest dość kaloryczna, ale zamiłowanie do kiszonek ogromne, postanowiłam trochę z nią pokombinować.
Co potrzebujemy na 2 porcje:
- 300 g. kapusty kiszonej
- 1 cebulę
- ok. 200 g dobrej kiełbasy
- 1,5 łyżki oliwy
- 100 g. makaronu z mąki z zielonego groszku (u mnie makaron z Lidla)
Co robimy:
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy posiekaną w kosteczkę cebulę, następnie dorzucamy pokrojoną w kostkę kiełbasę. Kiedy kiełbasa z cebulą się przyrumienią dodajemy odsączoną i z grubsza pokrojoną kapustę. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kapustę z cebulą i kiełbasą doprawiamy do smaku solą, pieprzem i tymiankiem, dodajemy odcedzony makaron chwilę podsmażamy całość.
1 PORCJA DOSTARCZA:
Kcal: 530
Białka: 24,25 g
Tłuszcze: 36,62 g
Węglowodany: 22,92 g w tym cukry: 6,4 g
Błonnik: 6,45 g
oraz Witaminy m.in: A, C, E, Kwas foliowy
Skł. mineralne m.in: Fosfor, Magnez, Potas, Sód i Wapń
Miłego dnia, Pani P.
Komentarze
Prześlij komentarz